Bergmästargården

[BILD]

På Bergmästargården ligger Bergsskolans kårhus. Vackert beläget med egen brygga där vi gärna äter grillat och släcker törsten. Under sommarhalvåret är detta ett populärt tillhåll, inte minst för den varma eftermiddagssolen som dränker bryggan.

[BILD]

Huset ägdes en gång i tiden av Bergsskolans grundare, Frans von Scheele. Då Scheele gick bort efterlämnade han huset till skolan. Nuförtiden är husets två våningar uppdelade mellan Spångbergsgymnasiet restaurangprogram och Kåren. Vi huserar på övervåningen men hyr även undervåningen vid större sittningar och middagar.

[HITTA HIT=GOOGLE MAPS]

VAD HAR VI FÖR NÅGOT PÅ KÅRHUSET?

playstation, internet och digital tv?

[BILD]

[VAD GÖR VI PÅ KÅREN?]

 

GAMMAL TEXT: Dessa hjälpmedel öppnar dörrar. Nu kan elever på Bergsskolan använda kårhuset som studieplats tack vare tillgången till internetuppkoppling, något som tidigare var en anledningen till att många valde bort kårhuset att plugga i. I och med att det nu finns tillgång till Canal+ så kan det nu förtiden anordnas sportkvällar nere på kåren. Fotbollsintresset är stort. Är du inte en sportfåne så går det lika bra att ordna en filmkväll. Projektorrummet är utrustat med DVD, Blu-ray-spelare och ett uppskattat surroundljud. Föredrar du TV-spel finns det ett Playstation 3 samt fyra tillhörande handkontroller och två mikrofoner. Det finns för tillfället tre olika spel (Fifa 10, NHL 10 samt Singstar), vill du istället ta med ett eget spel så går även det bra.

 

[Avsluta med en bild.]