Bergmästargården

copy-of-karhuset

På Bergmästargården ligger Bergsskolans kårhus. Vackert beläget med egen brygga där vi gärna äter grillat och släcker törsten. Under sommarhalvåret är detta ett populärt tillhåll, inte minst för den varma eftermiddagssolen som dränker bryggan.

Huset ägdes en gång i tiden av Bergsskolans grundare, Frans von Scheele. Då Scheele gick bort efterlämnade han huset till skolan. Nuförtiden är husets två våningar uppdelade mellan Spångbergsgymnasiet restaurangprogram och Kåren. Vi huserar på övervåningen men hyr även undervåningen vid större sittningar och middagar.

Vad har vi på kåren?

Vi har allt möjligt kan man säga. Det finns Playstation, internet och digital Tv att tillgå. På hösten och våren åker grillen fram för långa kvällar med mat och dryck på bryggan med utsikt över sjön Daglösen. Att ha vårt egna kårhus öppnar även upp många andra dörrar än att för att dricka billig öl. Elever på Bergsskolan kan använda kårhuset som studieplats eller bara som en plats att ta det lugnt på med lite filmmys. Studentföreningen är alltid öppen för nya förslag på aktiviteter och möjligheterna är stora!